
Regeludvalgets Julequiz – de korrekte svar. 

Spørgsmål 1: Din bold ligger i en lille bunke sne på greenen. Du placerer bolden det nærmeste sted 
uden for sneen ikke nærmere hullet. Hvad er konsekvensen i slagspil? 

a) 2 strafslag 
b) Ingen straf – Sne er enten løse naturgenstande eller midlertidigt vand efter spillerens 

afgørelse. Du kan derfor tage lempelse uden straf. (Regel 16.1d) 
c) 1 strafslag 

Spørgsmål 2: Under en særlig stormfuld dag blæser din kasket ned på fairwayen foran bolden. Må du 
flytte den inden dit næste slag? 

a) Ja, fjern den straks og forebyg, at den flyver videre – Din kasket er en flytbar forhindring. 
(Se regel 15.2a) 

b) Nej, lad den ligge som en del af forhindringerne 
c) Kun hvis den er i et strafområde 

Spørgsmål 3: Du lander på en forkert green og vælger at putte din bold ud af greenen? 

a) Ingen straf, puttet tæller som 1 slag. 
b) 1 strafslag 
c) 2 strafslag – Der SKAL tages lempelse fra forkert green. (Regel 13.1f) 

 

Blandt de indsendte besvarelser var der 33%, der svarede rigtigt på alle spørgsmål. 

Spørgsmål 3 var åbenbart sværest med 39% korrekte besvarelser. Alle svarede til gengæld rigtigt på 
spørgsmål 2, og 78% svarede rigtigt på spørgsmål 1. 

Vi har trukket lod om 3 gavekort på 100kr. blandt alle indsendte besvarelser. Gavekortene kan afhentes 
i sekretariatet i åbningstiden (Mandag - fredag kl. 9.00 – 15.00 og, hvis banen er åben, lørdag - søndag 
kl. 8.00 - 12.00). 

Og vinderne er: Bruno Lundgaard Hansen, Frank Juul Nielsen og Jørgen Østergaard. 

Tak for jeres deltagelse       

 


